top of page

Susret(i) u Budimpešti

U sklopu projekta MARIO od 17. do 20. ožujka boravile smo u Budimpešti, gdje smo se susrele s predstavnicama i predstavnicima drugih zemalja, osnovnog tima Minority Rights Group, kao i aktualnom predsjedateljicom Međunarodnog vijeća MRG Anastasijom Crickley. Preko Marija je potporu dobilo ukupno 30 projekata iz 6 zemalja, a među njima se nalazi i naš Lakši put, posvećen problemima i preprekama s kojima se djeca i mladi romske nacionalnosti susreću u odgojno-obrazovnom sustavu RH. U sklopu Lakšega puta sprovest ćemo zagovaračku kampanju, kampanju na društvenim mrežama, te izvesti predstavu legislativnog kazališta* - o čemu vas planiramo promptno izvještavati!U Budimpešti smo puno naučili, povezali se sa zanimljivim ljudima koji se bave sličnim temama i pitanjima kao mi, te se upoznali s radom njihovih organizacija.

Ponosni smo na kolegice i kolege iz Hrvatske koji su se također izborili za financiranje, i koji su bili s nama u Budimpešti, kao i njihove organizacije: Gradsku inicijativu Sisak, taekwondo klub Jastreb, Živi atelje i udrugu Perspektiva!

* Sadržaj kampanje, predstave, kao i društvenih mreža Centra za kazalište potlačenih - POKAZ isključiva su odgovornost POKAZa, te ni na koji način ne odražavaju stavove Europske Unije ili Minority Rights Group Europe. 13 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page