top of page

pet, 23. srp

|

Zoom radionica

Imamo li izbora? Online radionica

Zajedničko gledanje snimke predstave koja se bavi višestrukom diskriminacijom Romkinja i rasprava o mogućnostima društvene promjene iz vlastitih pozicija. Rasprave će u grupama moderirati mlade Romkinje koje su i osmislile projekt forum kazališta.

Imamo li izbora? Online radionica
Imamo li izbora? Online radionica

Time & Location

23. srp 2021. 18:00 – 21:00

Zoom radionica

About the event

Zajedničko gledanje snimke predstave koja se bavi višestrukom diskriminacijom Romkinja i rasprava o mogućnostima društvene promjene iz vlastitih pozicija. Rasprave će u grupama moderirati mlade Romkinje koje su i osmislile projekt forum kazališta. U nastavku pročitajte poziv!

Poštovani/a,

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas da sudjelujete na online radionici u sklopu projekta „Žena za ženu“ i Erasmus + projekta Webbing Theatre u kojem će se prikazati video predstava „ Imamo li izbora?“. Predstavu su kreirale mlade članice ROM HR i koordinatorica Josipa Lulić iz Centra za kazalište potlačenih POKAZ. U predstavi je prikazan položaj Romkinja u romskom i većinskom društvu. Osnovna ideja i koncept radionice je da se na jednom mjestu okupe pojedinci_ke, osobe iz neprofitnih organizacija, društvenih institucija i drugi koje se bave promicanjem prava žena. Opći cilj radionice je razmjena različitih iskustva vezanih uz diskriminaciju žena u društvu. Nadamo se kako ćete prepoznati ovu radionicu kao vrijednu prilika da upoznate život Romkinja te izazove s kojima se susreću u svakodnevnici. Uvjerene smo kako će ova radionica pomoći svima nama u kreiranju novih mehanizma za rješavanje izazova s kojima se susreću žene u romskom i hrvatskom društvu. Radionica će biti održana u petak 23. 7. u 18 h preko ZOOM platforme.

PROGRAM RADIONICE 1. Uvodni pozdrav 2. Projekcija predstave „Imamo li izbora?“ 3. Ukratko predstavljanje položaja Romkinja u društvu 4. Rasprava u malim grupama pod moderacijom glumica 5. Predstavljanje prijedloga svake grupe

Molim Vas da potvrdite svoj dolazak na rosaorsus@gmail.com

U iščekivanju zajedničkog susreta! Članice ROM HR Rosa Oršuš Mirjana Destanović Dijana Musić

Share this event

bottom of page