top of page

Uključi se

"Jedino obespravljeni, oslobađanjem sebe mogu osloboditi svoje tlačitelje." 
- Paolo Freire

WhatsApp Image 2022-10-11 at 12.10_edited.jpg

Volontiraj

Organiziramo cikluse volonterskih grupa kojim se putem radionica možeš upoznati s metodama kazališta potlačenih te ih dalje primjenjivati u svom radu.

AIW za blog.jpg

Trening za trenere_ice

Suradnja s ustanovama i organizacijama. Korištenje metoda kazališta potlačenih kao alata u profesionalnom djelovanju.

Priključi se u našu forum skupinu

Ukoliko si prošla radionice i sudjelovala u izvedbama forum kazališta, te se želiš aktivnije baviti metodama kazaišta potlačenih, priključi nam se! 

Zanima te kazalište potlačenih, a ne znaš gdje se i kako možeš njime baviti? Nisi još čula za kazalište potlačenih, ali si fan kreativnih i participativnih metoda u radu s ljudima? 

Zanima te rad s djecom, sa stručnjacima i stručnjakinjama iz pomagačkih profesija ili pak s pripadnicima/ama marginaliziranih i potlačenih skupina? 

Možda se vidiš  kao (budućeg) stručnjaka/stručnjakinju i/ili pripadnika/cu neke od potlačenih skupina u našem društvu te želiš djelovati iz te pozicije? Imaš želju steći konkretne vještine i praksu za rad sa skupinama djece i odraslih? Želiš pridonijeti izgradnji pravednog društva, razvoju kritičke pedagogije, njegovanju dijaloga i suradničkih odnosa, a pritom osnažiti sebe?
 
Priključi se volonterskom timu Centra za kazalište potlačenih POKAZ!
 
Kao član/ica volonterske forum skupine moći ćeš naučiti kako voditi radionice forum kazališta, novinskog kazališta, estetike potlačenih, kako facilitirati izvedbe i slično. Imat ćeš priliku pod mentorskim vodstvom sudjelovati u postavljanju vlastite forum predstave i njenom predstavljanju  pred nekom od skupina iz našeg ciljanog korisništva: djecom i mladima u odgojno-obrazovnim institucijama (od participativnih bajki u vrtićima preko kazališnog razgovora o bullyingu u školama do rada s mladima u centrima za pružanje usluga u zajednici), stručnjacima i stručnjakinjama (nastavnicima, stručnim suradnicama, socijalnim radnicima, odgajateljicama, studentima…) i potlačenim skupinama (LGBTIQ osobama, radnicima i radnicama, ženama, izbjeglicama, osobama s invaliditetom).

Tijekom zajedničkih sastanaka/radionica/edukacija kao grupa pripremate forum predstavu i igrate ju pred korisništvom, a prema želji se možeš i pridružiti trenerskom timu na radionicama. Zauzvrat ćeš steći konkretno znanje i vještine, te se okušati u praksi rada s različitim grupama ili pak imati vlastitu inicijativu da metode forum kazališta primijeniš u radu s kojim se već baviš. Ako se na to odlučiš, poslije završetka programa možeš i dalje aktivno surađivati s Centrom, pa i razvijati vlastite programe.

bottom of page