top of page

Novosti iz POKAZA: najave za ožujak


Za početak: ponovno pokrećemo volontersku grupu!

Grupa je namijenjena prije svega studentima/studenticama, kao i osobama koje rade u odgojno-obrazovnom sustavu ili u pomažućim profesijama, ali je otvorena i za sve ostale koje zanima rad s ljudima. Na grupi ćete imati priliku naučiti kako voditi radionicu forum kazališta, novinskog kazališta, estetike potlačenih, kako facilitirati izvedbe kazališta potlačenih i sl. Moći ćete sudjelovati, pod mentorskim vodstvom, u postavljanju vlastite forum predstave i njenom predstavljanju pred nekom od ciljanih skupina naših korisnika.

Volonterski program trajat će od sredine ožujka do kraja lipnja. Njegov početak čini (obavezna) vikend radionica koja će se održati 05. i 06. 03., 10-17h, u Šesnaestici, Ozaljska 16, Zagreb. Na radionici ćemo se upoznati s osnovnom metodologijom i načelima kazališta potlačenih, te osmisliti i razviti vlastitu kazališnu scenu, koju ćemo prikazati 06.03., 18-19h, u prostorijama udruge Vestigium (Rudeška 142A). U Vestigiumu će se održavati i redovni susreti grupe.

Radionica i grupa besplatne su, a na radionici je oba dana osiguran i (veganski) ručak. Ukoliko ne živite u Zagrebu, a željeli biste doći, javite se -- imamo mogućnost da pokrijemo dio putnih troškova! Prijave možete slati na ovaj mail, uz naslov (subject) "Prijava za volontersku grupu 2022". Više detalja i informacija pročitajte ovdje: https://fb.me/e/27rMGWy3K

Nadalje, u suradnji s Udrugom Vestigium, a u okviru projekta Zajednica za budućnost, organiziramo i online radionicu novinskog kazališta. Kroz dva virtualna susreta koristit ćemo metode novinskog kazališta kako bismo proizveli kratki video preformans s našim pitanjima i potrebama vezanima za zajednice u kojima živimo i djelujemo. Te ćemo performanse koristiti u javnim raspravama, na kojima ćemo skupljati ideje iz same zajednice o mogućim akcijama i pomoći u njihovoj realizaciji. Radionica će se održati 03.03. i 07.03., 18-20h. Besplatna je i ne zahtijeva prethodno iskustvo: svi su dobrodošli! Više informacija na događaju: https://fb.me/e/wVQFAJ1XM a prijave primamo na mail s naznakom "Novinsko kazalište". Tu je i novo izdanje našeg čitalačkog kluba! Okupit ćemo se u petak 25.03., 19-21h, u prostorijama udruge Vestigium (Rudeška 142A, Zagreb) kako bismo razgovarali o publikaciji Vodič za hrabre ljude Centra za mirovne studije. Autori_ce Vodiča opisuju ga kao priručnik "za branitelje i braniteljice ljudskih prava koje uslijed borbe zaboravljaju na vlastito mentalno zdravlje". U tim bitkama, ističu, "često dolazi težina koja utječe na naše psihofizičko stanje. Upravo zato da težina ne postane vaše trajno stanje, već da nje budemo svjesne od samih početaka našeg djelovanja - pišemo ovaj vodič!" Više o Vodiču možete naći na linku ispod -- a skinuti ga možete klikom na sliku! https://www.cms.hr/en/publikacije/dzepni-vodic-za-hrabre-ljude Prijave nam šaljite na mail, s naznakom da se javljate na čitalački klub. Nastavljamo i s aktivnostima našeg otvorenog laboratorija kazališta potlačenih, koji se i dalje održava u prostorijama udruge Vestigium. Sljedeća izdanja laboratorija zakazana su za 06.03. i 20.03.; susret 06.03. iznimno će početi u 18h, dok će onaj 20.03. trajati, kao i dosad, od 17 do 20h. U okviru laboratorija 06.03. imat ćete priliku vidjeti i radionicu proizašlu iz volonterske grupe -- sjajna prilika ukoliko želite vidjeti kazalište potlačenih na djelu! Broj mjesta je ograničen, pa nemojte previše otezati s prijavama. A prijave šaljete, kao i uvijek, ovdje - s naznakom laboratorij :) Također nastavljamo sa susretima oko introspektivnih tehnika kazališta potlačenih, u virtualnoj i "živoj" inačici. Sljedeći Zoom susret u planu je za 11.03., 18-21h, dok je susret uživo zakazan za Vestigium, 12.03., 15-18h. Prijave, razumije se, na mail. Za kraj, načelna najava jednog događanja o kojem ćemo vas uskoro detaljnije obavijestiti. 26. ožujka u galeriji Ateljea Žitnjak u Zagrebu prikazat ćemo novo i nadopunjeno izdanje forum predstave Imamo li izbora?, koju zadnjih godinu dana razvijamo u suradnji s Romskom udrugom mladih Hrvatske. Riječ je o jednoj od naših najpopularnijih predstava u proteklom razdoblju, pa pribilježite datum ukoliko želite vidjeti zašto!




68 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page