top of page

Poziv na laboratorij feminističkog kazališta potlačenih


Centar za kazalište potlačenih POKAZ i Magdalene Herucine pozivaju sve žene i rodno varijantne osobe da se pridruže na laboratoriju feminističkog kazališta potlačenih!


ŠTO?

Feminističko kazalište potlačenih je metodologija političkog kazališta koju je razvila i dalje razvija Barbara Santos s velikom svjetskom mrežom praktičarki kazališta potlačenih. Feminističko kazalište potlačenih istražuje rodno uvjetovane opresije i strategije borbe protiv njih, istovremeno njegujući feminističke principe kolektivnog pristupa, odgovornosti, brige i neprestanog osvještavanja i promišljanja vlastitih internaliziranih patrijarhalnih, heteronormativnih, rasističkih obrazaca.

Bacite oko na youtube mreže!


ZAŠTO?

Laboratorij feminističkog kazališta potlačenih nudi novu metodologiju kojom možemo podržati svoju borbu unutar postojećih feminističkih kolektiva, dobiti inspiraciju da naše radionice, susrete i prosvjede obogatimo estetskim elementima, te uz pomoć koje se možemo bolje povezati međusobno i sa svjetskom mrežom feministkinja koje koriste istu metodologiju. Metodološku strukturu dat će Josipa Lulić, dok ćemo sadržaj dijeliti i stvarati zajedno.




GDJE I KAD?


Laboratorij će se održati u prostoru Šesnaestice, Ozaljska 16, u subotu i nedjelju, 1. i 2. listopada 2022, od 10 do 17 sati. Nemamo u budgetu za ručak, pa u solidarnom duhu može svaka koja je u mogućnosti donijeti neki (veganski) prilog za zajednički obrok. Kava, čaj i voće će biti tamo! Radionica je besplatna. Prostor nažalost nije prilagođen kretanju osoba u kolicima (treći kat bez lifta).


KAKO SE PRIJAVITI

Pošaljite mail s rečenicom dvije zašto ste zainteresirane i na ckp.pokaz@gmail.com do srijede, 28. 9. 2022. U mailu također navedite imate li neke specifične potrebe ili strahove vezane za radionicu - potreba za češćim pauzama, izoliranom prostorijom za odmor, audiodeskripcijom, prijevodom (na neki drugi jezik uključujući znakovni i jednostavni jezik) ili bilo što drugo. Ne možemo obećati da ćemo svim potrebama uspjeti izaći u susret, ali ćemo svakako napraviti sve što je u našoj moći da osiguramo što inkluzivniji prostor.


226 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page