top of page

Susret(i) u Budimpešti

U sklopu projekta MARIO od 17. do 20. ožujka boravile smo u Budimpešti, gdje smo se susrele s predstavnicama i predstavnicima drugih zemalja, osnovnog tima Minority Rights Group, kao i aktualnom predsjedateljicom Međunarodnog vijeća MRG Anastasijom Crickley. Preko Marija je potporu dobilo ukupno 30 projekata iz 6 zemalja, a među njima se nalazi i naš Lakši put, posvećen problemima i preprekama s kojima se djeca i mladi romske nacionalnosti susreću u odgojno-obrazovnom sustavu RH. U sklopu Lakšega puta sprovest ćemo zagovaračku kampanju, kampanju na društvenim mrežama, te izvesti predstavu legislativnog kazališta* - o čemu vas planiramo promptno izvještavati!



U Budimpešti smo puno naučili, povezali se sa zanimljivim ljudima koji se bave sličnim temama i pitanjima kao mi, te se upoznali s radom njihovih organizacija.

Ponosni smo na kolegice i kolege iz Hrvatske koji su se također izborili za financiranje, i koji su bili s nama u Budimpešti, kao i njihove organizacije: Gradsku inicijativu Sisak, taekwondo klub Jastreb, Živi atelje i udrugu Perspektiva!

* Sadržaj kampanje, predstave, kao i društvenih mreža Centra za kazalište potlačenih - POKAZ isključiva su odgovornost POKAZa, te ni na koji način ne odražavaju stavove Europske Unije ili Minority Rights Group Europe. 



13 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page